vrijdag 6 juli 2012

Imagination will take you everywhereBen ik de enige die zich afvraagt waar sommige dingen soms blijven?
En dan bedoel ik niet de afstandsbediening die je weer eens in de koelkast hebt gelegd (ja, dit is mij serieus overkomen..).

Vandaag liep ik op Amsterdam Centraal richting perron 13a. Best goed wetende waar ik heen loop, let ik niet echt meer op de borden. En dan ineens zag ik het: perron 7 en 8, perron 10 en 11, perron 12 en 13. Wait, whut? Nog een keer omkijken en jawel, perron 9 zomaar verdwenen!
Het is dat ik de trein moest halen, anders was ik hem serieus nog gaan zoeken.
Het zou het leven soms zoveel makkelijker maken als we de logica er gewoon in zouden houden.

Vaak kom je in gebouwen, van die hele hoge gebouwen, tot de ontdekking dat ze verdieping 13 overslaan. Kijk, aan de ene kant kan ik dit begrijpen, bijgeloof en bla bla, maar aan de andere kant denk ik dan weer, waarom zouden we het zo moeilijk maken?
Houd de logica erin.

En toch heeft meneer A. Einstein gelijk. 'Logic will get you from A to B, imagination will take you everywhere.' Als deze geinige momentjes er in het leven niet zouden zijn, dan zullen mijn hersenen nooit meer gaan fantaseren over waar en waarom ze perron 9 ergens anders plaatsen.
Als ik niet Sex and the City zou vaak zou kijken, zou ik me niet de helft van de tijd in een andere wereld bevinden. Eentje waarin ik denk dat ik de wereld aan kan en omdat ik dat denk, kan ik het ook!

Imagination will take you everywhere!

3 opmerkingen:

 1. Dat van de 13e verdieping overslaan gaat wel ver vind ik! Ik vind het eigenlijk wel een vet idee voor een kleine documentaire ofzo, welke vanzelfsprekende dingen er soms kunnen missen en waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke post & blog

  kijk ook eens op mijn blog en wordt ook een vriendje! :-)

  XO, Carmen
  www.mydailyfasiondosis.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha ik bevind mijzelf ook vaak in de SATC wereld, denk bij heel veel situaties aan soortgelijke scenes in de serie/films =) En ben in NY geweest en heb al die plekken in het echt mogen meemaken, wat gaaf was dat!

  Leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel dat je een lief berichtje achterlaat!
Als je reageert kom ik even een kijkje nemen bij jou!