dinsdag 19 juni 2012

Diary: Study StrugglesIk heb het zwaar gehad op deze stage. En het idee spookt dan ook door mijn hoofd om wat anders te gaan, ook al is deze opleiding (deze stage niet) alles wat ik wil en ooit gewild heb.

Nu ben ik er serieus over na gaan denken, ik ben een manusje van alles en om eerlijk te zijn vind ik van alles leuk! Na denken en malen, weet ik nu bijna zeker wat ik wil gaan doen.


Ik wil schrijven, werken bij een tijdschrift, foto's maken, stylen en alles doen. Ik wil het leven van de deadlines leven. 
 
Ik weet dat ik nog veel moet leren op schrijfgebied, hier pleur ik eigenlijk alleen mijn gedachte, gevoelens en hersenspinsels neer. Alles wat ik wil delen. Denk er niet echt over na of ik wel goed ben in schrijven, maar ik zou het graag leren.

Ik weet niet of jullie de site Girlscene kennen, maar als ik de Behind the Girlscenes lees, denk ik alleen maar, dat leven wil ik ook leiden.

Sowieso wil ik graag een HBO gaan doen, ik doe nu een MBO en dat is eigenlijk onder mijn niveau. Ik heb 2 jaar geleden mijn HAVO diploma gehaald zonder daar eigenlijk erg veel te doen. Mijn huidige studie is leuk en ik leer erg veel qua vakgebied, maar mijn hersens worden aan geen kant uitgedaagd en om eerlijk te zijn heb ik het idee dat ik dom aan het worden ben.

Dus een HBO, dus ik wil schrijven, dus ik wil voor een tijdschrift werken of een website?
Dan komen er studie keuzes voorbij. 

Nu zit ik aan het MIC te denken, dat is een afkorting voor Media, Informatie en Communicatie. Waar je uiteindelijk na jaar 1 nog 5 studiekeuzes kan doen.

Of een fotografie opleiding, dat wilde ik eigenlijk altijd al.

Of toch een styling opleiding voor Interieur, nog iets dieper in gaan op het afmaken van een kamer. Meer met de meubels en accessoires bezig zijn, dan met de beste mogelijkheid vinden om een kamer in te delen.

Zijn er lezers die studietips voor mij hebben als ze dit lezen, of een 1 van deze opleidingen doen en mij er meer over willen vertellen?
Zou ik erg waarderen!

4 opmerkingen:

 1. Wat een leuke blog heb je ten eerste! Bedankt voor je leuke reactie :) Je moet natuurlijk doen wat je leuk vind, maar ik weet niet of er in de fotografie een grote markt is! Maar dat is wel super natuurlijk. Cosmogirl zoekt nog een stagiere las ik (http://www.cosmogirl.nl/nieuws/fashion/36748-wanted-cg-mode-beauty-stagiaire/) Misschien een leuk ideetje als toekomstige stageplek, mocht je al iets nieuws gaan doen! Wat doe je nu dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah lief van je, dankjewel! Nee fotografie heeft indd niet echt een toekomst denk ik, maar dat wil ik er ook eigenlijk mee bij doen. Wat tof dat je die link stuurt, jammer dat ik er nu geen gebruik van kan maken! Ik studeer nu interieur advisering, dus dat is wel iets anders haha!

   Verwijderen
 2. He meid, bedankt voor je leuke reactie, leuke blog heb jij! En wat een keuzes he? Is ook niet altijd even makkelijk! Bezoek open dagen en ga op je gevoel af! Uiteindelijk maak je vast de juiste keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah dankjewel, lief! Ja er zijn zoveel keuzes, ik zou serieus nog kapster, basisschool juf, stewardess, etc. ik zou alles nog wel kunnen doen!
   Ik ga zeker open dagen bezoeken en op mijn gevoel af gaan, hm bedankt voor de tip!

   Verwijderen

Dankjewel dat je een lief berichtje achterlaat!
Als je reageert kom ik even een kijkje nemen bij jou!